ربایندگان «یسنا» به جرم خود اقرار کردند کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری جاساز ۲۰۹ بسته هروئین از معده ۳ تبعه افغانستانی در هنگ مرزی تایباد نجات کوهنوردان گمشده در ارتفاعات داورزن خراسان رضوی (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مالیات؛ مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است آخرین اخبار از دستگیری عوامل اصلی ربودن «یسنا» (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) هشدار پلیس راه نسبت به احتمال ریزش سنگ در جاده کرج - چالوس (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) اقدام عجیب طالبان: انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان! بند قانون جوانی جمعیت به‌دلیل کمبود ماما اجرا نمی‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان صیاد شیرازی+تصویر (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) محور هراز یکطرفه شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) اهدای اعضای بدن جوان مرگ مغزی، نجات‌بخش جان پنج بیمار شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) واژگونی خودرو در محور نیشابور- کاشمر هفت مصدوم بر جای گذاشت (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله با سلاح سرد به مامور نیروی انتظامی در ملارد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) همه چیز درباره تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ + راهنما آخرین خبرها از پرونده ربایش «یسنا»، دختر کلاله‌ای | ۴ متهم دستگیر شده‌اند آخرین خبر‌ها از وضعیت مناطق سیل‌زده خراسان‌ جنوبی (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) تمدید زمان مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ بی‌ثباتی در کارخانه انسان‌سازی! انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر
سرخط خبرها

منفعت طلبی فردی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است

  • کد خبر: ۳۳۸۴۰
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۴
منفعت طلبی فردی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است
یک کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی معتقد است: بسیاری از رفتار‌های ما از خودخواهی و خودبینی سرچشمه گرفته اند و خودخواهی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است.
تکتم جاوید|شهررآنیوز؛ زندگی روزمره ما حالا آن قدر‌ها زیر و بم دارد که باید بنشینیم و درباره روابطمان با آدم‌های دیگر ساعت‌ها حرف بزنیم و آموزش ببینیم. زندگی کردن در شهر و با آدم هایش به همین سادگی که می‌پنداریم و طی می‌کنیم نیست.
 
غم انگیز این است که هیچ کداممان از کودکی، در دوران مدرسه، دانشگاه و پس آن به طور رسمی یاد نگرفته ایم در جامعه چطور رفتار کنیم و به آنچه «حقوق شهروندی» دیگران است احترام بگذاریم. هنوز هم در کتاب‌های مدرسه که هر سال تغییراتی دارند و واحد‌های دانشگاهی، آموزش این حقوق جایی ندارند.
 
هرجا دستمان پر باشد زباله‌ها را رها می‌کنیم. جلو در مغازه مان مانع می‌گذ اریم که هیچ کس پارک نکند. هر جای خیابان که باشد، خودرو مان را رها می‌کنیم. هنرمان این است که طوری خودمان را در مترو و اتوبوس شلوغ جا می‌دهیم که نفر اول صف هنوز درگیر و دار پیدا کردن ورودی است! هنگام رد شدن از کوچه باریک، با خورو پارک شده تصادف می‌کنیم و پیروزمندانه صحنه را ترک می‌کنیم، با پارتی فرزندمان را در مدرسه خوب ثبت نام می‌کنیم و هزار ماجرای دیگر.
 
این‌ها بخش کوچکی از همه رفتار‌هایی است که در اجتماع انجام می‌دهیم. موجوداتی که قرار است اجتماعی باشند و در اجتماع هویت پیدا می‌کنند یا اصول اولیه زندگی در جامعه را نمی‌دانند یا دوست ندارند اجرایش کنند. بسیاری از رفتار‌های ما از خودخواهی و خودبینی سرچشمه گرفته اند. خودخواهی سرلوحه رفتار‌های اجتماعی است.
 
همین می‌شود که رفت و آمد به محل کار، خیابان، خرید و زندگی عادی ما را از دیدن برخی رفتار‌ها و صحبت‌ها عصبانی و کلافه و به افرادی پرخاشگر تبدیل می‌کند. هرکداممان نماینده همین جامعه هستیم، اما برایش کاری نمی‌کنیم، چون معتقدیم مشکل از دیگری است در حالی که حقوق شهروندی یعنی من و تو حقی به گردن هم داریم و باید آن را رعایت کنیم. در کنار هر زندگی فردی، یک زندگی جمعی هم وجود دارد و برای موفقیت در این نوع زندگی، باید فردگرایی و منفعت طلبی مهار شود و اخلاق جمعی رواج یابد. در غیر این صورت، جامعه جای قشنگی برای زندگی نخواهد بود.
 
تنها چاره این است که با حقوق شهروندی آشنا شوید. دانستن آن هم زحمت چندانی ندارد کافی است کتاب‌های مرتبط با آن را بخوانید و در کتابخانه نگه دارید. حتی جست وجو کردن در سایت‌ها مؤثر خواهد بود، و در نهایت، اگر گذرتان به آدم‌های منفت طلب افتاد و قرار بود حقوق شما را زیر پا بگذارند، با دانشی که از قبل به دست آورده اید، از حق خود دفاع کنید و خیالتان راحت باشد که قانون با شماست. به خاطر بسپارید فرهنگ سازی و قانونمندی از هرکدام از ما آغاز می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->